Veelgestelde vragen

Waar moet ik rekening mee houden als ik een slagwerkworkshop wil organiseren?

Veroorzaak geen overlast;
Zorg ervoor dat de workshop geen overlast veroorzaakt.  Als je zelf meedoet aan de wokshop is het geluid uiteraard fantastisch, maar het veroorzaakt natuurlijk wel de nodige decibellen. Houd dan dus ook rekening met je omgeving. Het wordt bijvoorbeeld vaak niet op prijs gesteld dat de workshop naast een stilteruimte wordt gehouden. Het organiseren van een slagwerkworkshop in een ruimte direct naast een lokaal waarin leerlingen hun eindexamen maken, is bijvoorbeeld ook geen goed idee.

Zorg voor voldoende ruimte;
Bij de workshops is het fijn om in een ruime cirkel te kunnen zitten waarbij mensen ook om zich heen kunnen slaan. Het is immers niet de bedoeling dat de buurman en/of buurvrouw onbedoeld ook in instrumentarium verandert.

Zorg voor voldoende zitplaatsen;
De slagwerkworkshops worden zittend in een cirkel gegeven. Een goede stevige stoel zonder armleuningen, waarbij de djembé tussen de benen geklemd kan worden is daarbij nodig. Let op (in het geval van een djembé workshop); sommige krukjes hebben een dwars stang tussen de poten die ervoor zorgt dat leerlingen de djembé tijdens de workshop minder fijn kunnen bespelen.

Zorg ervoor dat de workshop niet te lang of te kort duurt;
Houd rekening met de spanningsboog van de doelgroep. De slagwerkworkshops kunnen prima qua tijdsduur aan de doelgroep aangepast worden. De spanningsboog van mensen van verschillende leeftijden kunnen erg uit elkaar liggen. Probeer in het geval van onderwijs de tijdsduur van de workshop dicht tegen de gangbare lesuren te houden.
Gangbaar zijn workshops vanaf 20 – 90 minuten. Ervaring leert dat de meeste mensen een workshop van 45-75 minuten het leukst vinden.

Bereikbaarheid van de locatie;
Het instrumentarium heeft een zeker gewicht en zal per auto/bus meegebracht worden. Het is daarom handig dat er een mogelijkheid tot uitladen/parkeren dichtbij de locatie is.

Doelgroep;
We hebben veel ervaring met het geven van de slagwerkworkshops aan verschillende doelgroepen. De doelgroepen lopen uiteen van bedrijven, onderwijs instellingen (van basisonderwijs tot WO) en particulieren tot en met mensen met een verstandelijke beperking, gedetineerden, probleemjongeren en Stichting Opkikker.

De slagwerkworkshops zijn voor allerlei doelgroepen geschikt te maken. Voor de jongere mensen is het fijn om de tijdsduur iets te beperken terwijl bij bedrijven en volwassenen de workshop prima 75 minuten kan duren.

Tarieven;
De tarieven zijn op aanvraag. Het tarief hangt o.a. af van de groepsgrootte, locatie, doelgroep etc.
Neem hier contact op, zodat ik een offerte op maat kan maken.